BERKSHIRE HOUSE

The iconic “Berkshire House“, situated in the business centre of Maidenhead (Berkshire, United Kingdom) has been fully converted into a residence of maximum comfort.

The Essential Living estate agent, has breathed new life into the 1960s building with a comprehensive refurbishment designed by the architectural office of Goddar Manton Architects with the idea of offering some exclusive apartments in a prime location.

With special care, the comprehensive coverage of the building is a clear example of the project deliverables. Thus, with the objective of creating an eco-efficient insulation that would provide energy savings and sound-proofing, a ventilated façade was designed by XLIGHT which has made it possible to provide some unique advantages, in addition to becoming a unique focal point which stands out above the city’s skyline.

A large canvas 14 storeys high that takes advantage of the large tile sizes and the wide range of colours of the XLIGHT collection from URBATEK – PORCELANOSA Grupo, so as to give shape to a robust modular structure installed by the buidling systems of Butech. More particularly, an aluminium frame system was used with hidden clamps, giving a greater sensation of material continuity and emphasising its grandeur with bright framing that stands out at night.

Aplication:

Façades

 

Materials:

XLIGHT CODE Beige Nature 100×300 cm.

XLIGHT CODE Grey Nature 100×300 cm.

XLIGHT CODE Coal Nature 100×300 cm.

XLIGHT EMOTION Snow 100×300 cm.

Location

Maidenhead, Reino Unido

Realization

2016

Date

September 28, 2017

Category

FAÇADES, OFFICES, RESIDENTIAL