• Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT
  • Marble House - Openbox - XLIGHT

MARBLE HOUSE

The design of the “Marble House” residential project, carried out by “Openbox Architects,” integrates the interior and exterior as an indivisible whole to interlace architecture with landscape starting from a large cube, with the essence of marble.

Thus, following the “Less is More” concept along with a deep attention to functional and aesthetic needs, it uses geometric shapes derived from the fragmentation of the cube to carry out the connections.

Structured into two levels, the imposing building is constructed with a robust stone base on which a large volume rests as if it were a light sculpture that defies gravity.

This large monolithic piece, designed with the essence of white flamed marble, intertwines with the materials of the various indoor spaces to enhance the expressiveness of the whole; stones, wood, metal beams, and black profiles result in connections where the setting provided by the double-heights gains great prominence.

Two heights where the priority was to organize the living area connected with a large window to the garden on the ground floor, and private rooms on the top floor with balconies and windows that maintain the privacy of the residents thanks to the various angular volumes that, in turn, take advantage of the natural light.

With a solid and yet light look, one of the project’s main points of interest is the use of URBATEK – PORCELANOSA Grupo’s XLIGHT thin porcelain tiles as the material that organizes the covering of the whole.

It is a material that has allowed for the continuity of the facade in angled volumes that connect with the interior, adapting at all times to the shape’s needs in order to create an eco-efficient project that stands out due to its uniqueness and singularity.

Aplication:

Façades, Wall Tiles , Anoher aplication

 

Materials:

XLIGHT NVY Nature 100×300 cm.

Location

Ratchadapisake Road, Bangkok

Realization

2017

Date

August 22, 2017

Category

FAÇADES, RESIDENTIAL