• porcelanico tecnico
  • porcelanico tecnico
  • porcelanico tecnico
  • porcelanico tecnico
  • porcelanico tecnico
  • porcelanico tecnico

ALCOSSEBRE

The pedestrianization of Alcossebre waterfront parade and refurbishment of its tourism office form part of an urban planning initiative within the framework of the town’s Strategic Tourism Design Plan under an agreement with Valencia Polytechnic University, aimed at promoting tourism through small-scale urban planning, architectural and design initiatives.

The project was designed by Sanahuja & Partners, whose architects Juan Trilles, Erik Herrera and Javier Poyatos removed the traffic from Paseo Vista Alegra and replaced it with a seafront promenade and revamped tourism office.

The project, sponsored by Alcalá de Xivert Town Council, links the city to the beach beside the Mediterranean Sea, with a long waterfront boulevard for strolling along at your leisure any time of year, thanks to the resistant materials used to make it.

For the 1500m2 stretch of paving, high-performance through-body porcelain tiles were used in a Texture finish from the AVENUE collection by URBATEK. With their stone-effect appearance, high-performance properties and timeless appeal, the tiles interconnect the waterfront buildings with the sandy beach.

A combination of black, grey and white strips in special plank-shaped formats cut from 59.6×59.5cm tiles were used to create a dynamic pattern, leading to a modern-looking, functional promenade.

To round off the whole project, the town’s main tourism office was revamped, with a design inspired by the white Mediterranean latticework used on many 1960s and 70s coastal buildings, forming three semi-transparent walls around the building.

Aplication:

Floor

 

Materials:

AVENUE White Texture 10×60 cm, 20×60 cm. / 30×60 cm.

AVENUE Black Texture 10×60 cm, 20×60 cm. / 30×60 cm.

AVENUE Grey Texture 10×60 cm, 20×60 cm. / 30×60 cm.

Realization

2015

Location

Alcossebre, España

Colaborators

Miguel Bartolomé

Constructor

Obras y construcciones Jesús Sales

Fotografía:

Joan Guillamat

Date

March 1, 2016

Category

OUTDOOR, PUBLIC SPACES